Oldtimers en reuzen

Met brandweerreuzen als gast.

Op pinksterzondag hebben we een dubbele jubileum-activiteit: een oldtimer-rit met static show van oude brandweerwagens en een bezoek van brandweerreuzen.

Oldtimer brandweerwagens

’s Morgens verzamelen oldtimer brandweerwagens aan de kazerne post Zottegem voor een ontbijt. Rond 11u vertrekken de oldtimers voor een rondrit in de omgeving en zijn hierbij vergezeld van oldtimer politievoertuigen en motoren. Tegen 13u wordt er terug verzameld aan de brandweerkazerne waar door de deelnemers een middagmaal genuttigd zal worden. Rond 14u30 vertrekt de colonne old timers richting centrum voor een static show van de voertuigen. Deze zal plaats hebben op de Zavel en deels op de markt, Stationstraat en Hoogstraat naargelang het aantal voertuigen. Het publiek kan tijdens de kermis deze prachtige oldtimers bewonderen tot rond 18u.

Reuzenommegang met brandweerreuzen

In de traditionele reuzenommegang op zondagnamiddag zullen 5-tal brandweerreuzen mee stappen. De stoet start om 17u in de Molenstraat en zal via het Stationsplein, de Stationsstraat, de Heldenlaan en de Hoogstraat, omstreeks 19u30 eindigen op de luchtbal.

We verwelkomen:

  • Jaek van brandweer Wetteren
  • Stan van brandweer Oostmalle
  • Dokus van brandweer Sint-Gillis-Waas
  • Luc van brandweer Nieuwpoort

Voor deze gelegenheid zal ons muziekkorps, versterkt door de klaroenblazers van Brandweer Oudenaarde, de stoet vooraf gaan. Omdat de ‘spruit’ van het reuzenpaar, Miele, voor het eerst meeloopt zal ter ere van zijn geestelijke vader, de Zottegemse muzikant Miele, op regelmaat zijn liedje ‘5 uurn in de morn’ gespeeld worden.

Wens je onze nieuwsbrief te ontvangen?

Laat hier je e-mailadres na en blijf op de hoogte van onze activiteiten.